Konstnärsparet Fagerudd på Lurens i sommar

admin

markus_kati_w

Sommarens Lurensuppsättning av Annie Mästerskytten får en benhård duo som står för musikalisk ledning och koreografi. Det är konstnärsparet Kati Kivilahti-Fagerudd och Markus Fagerudd som tar sig an dessa viktiga komponenter i musikalen. Båda har en gedigen erfarenhet av teater, både i Finland och utomlands.

Stark dansteaterbakgrund

Kati Kivilahti-Fagerudd är utbildad inom danspedagogik vid Teaterhögskolan. Hon har en lång arbetserfarenhet både som artist och pedagog. Hon har dansat och gjort produktioner med bl.a. dansteatrarna Hurjaruuth och Rollo. Kati har också jobbat 15 år som lärare vid Vantaan Tanssiopisto. För tillfället fungerar Kivilahti-Fagerudd som rektor för Lovisa Dansinstitut som hon själv var med och startade 2007.
– Det skall bli spännande att jobba med människor i olika åldrar och med olika bakgrund. Jag utgår alltid från människan, endast om dansaren själv känner sig bekväm blir det bra, konstaterar Kati.
Med Katis bakgrund inom dansteatern och tack vare hennes synbara glöd kommer vi i sommar garanterat att uppleva något utöver det traditionella i dansväg.

Från opera till teatermusik

Markus Fagerudd är utbildad kompositör från Sibeliusakademin. Efter fortsatta studier i Tyskland har Markus hunnit med det mesta inom musik. Hans operor har uppförts på Nyslotts festspel och Nationaloperan. Man har kunnat njuta av hans teatermusik på de flesta teatrar i Finland, allt från Kansallisteatteri till Svenska Teatern. Markus fungerar för tillfället som musiklektor vid finska Teaterhögskolan. Han är märkbart entusiastisk inför sommarens uppdrag på Lurens.
– Jag vill att vi hittar en egen linje, ger musiken en Lurensstämpel. Annie Mästerskytten innehåller helt fantastisk musik som vi kan krydda på vårt eget sätt. Arrangemangen och musikstilen skall lyfta de starka nummer som musikalen innehåller. Vi skall även använda oss av instrument som passar in i miljön och sammanhanget.
Man kan tydligt läsa mellan raderna att Markus redan har idéer som musikaliskt kommer att höja den färgsprakande musikalen som Annie Mästerskytten är.
Annie Mästerskytten har premiär på Lurens Sommarteater fredagen den 26 juni 2015.