Annie Mästerskytten på Lurens

admin

annie_oakley_3

Sommaren 2015 uppfördes Broadwaysuccén Annie Mästerskytten på Lurens sommarteater i Lovisa. Musikalen med musik av legendariska Irving Berlin och librettot av Dorothy och Herbert Fields uppförs 26.6-1.8.2015. Den ursprungliga versionen på Broadway gavs hela 1 147 gånger. Nypremiären 1999, vars uppdaterade libretto (av Peter Stone) Lurens version baserar sig på, blev även den en succé. Filmatiseringen av Annie Get Your Gun, med Betty Hutton i huvudrollen, blev också Oscarbelönad.

Show i showen

Annie Mästerskytten är en show i showen och handlar om en kringresande westerncirkus med mästerskyttarna Annie Oakley och Frank Butler som stjärnor. Annie försöker fånga Frank med eller utan gevär samtidigt som Frank ser Annie som ett hot mot sin manlighet. Handlingen baserar sig på en sann historia om Phoebe Ann Moses, som tog artistnamnet Annie Oakley, och prickskytten Frank Butlers liv på Buffalo Bills Wild West Show.

Full av evergreens

Annie Mästerskytten är fullspäckad av evergreens såsom Anything You Can Do, You Can’t Get a Man With a Gun och There’s No Business Like Show Business. Musikalen innehåller även många spektakulära och färgsprakande dans- och shownummer. Brist på mustiga rollkaraktärer är det heller inte, bl.a. Buffalo Bill och Sitting Bull finns med i persongalleriet. Det kommer att bli en färgsprakande föreställning fylld av musik, dans, stora känslor och humor.