Mestariampuja Lurensissaadmin
annie_oakley_fi

Phoebe Ann Moses, taiteilijanimeltään Annie Oakley.

Lurensin kesäteatterin ensi kesän näytelmä on Broadwaymusikaali Annie Mästerskytten (Annie Mestariampuja). Musikaali perustuu Dorothy ja Herbert Fieldsin librettoon jota Peter Stone päivitti uutta ensi-iltaa varten 1999. Musiikki on maailmankuulun Irving Berlinin käsialaa. Elokuvaversio musikaalista, jossa Betty Hutton pääosassa, voitti myös Oscar-palkinnon parhaasta musiikista.

Näytelmä näytelmässä

Annie Mästerskytten on musikaali joka kertoo kiertävästä lännensirkuksesta jossa tähtinä ovat mestariampujat Annie Oakley ja Frank Bulter. Annie yrittää kaikin keinoin vangita Frankin, sekä aseella että ilman. Tarina perustuu tositarinaan Phoebe Ann Mosesin, joka otti taiteilijanimen Annie Oakley, ja mestariampuja Frank Butlerin elämästä Buffalo Bill Wild West Show:ssa.

Täynnä ikivihreitä kappaleita

Annie Mästerskytten on täynnä ikivihreitä kappaleita kuten Anything You Can Do, You Can’t Get a man With a Gun ja There’s No Business like Show Business. Musikaali sisältää myös paljon näyttäviä tanssi- ja shownumeroita. Värikkäistä roolihahmoista ei myöskään ole puutetta, mm. Buffalo Bill ja Sitting Bull ovat mukana henkilögalleriassa. Luvassa on räiskyvä esitys täynnä musiikkia, tanssia, suuria tunteita ja huumoria.

Oskar Silén ohjaa

Musikaalin ohjaajana toimii Oskar Silén joka on uusi kasvo Lurensissa mutta kokenut teatteriammattilainen. Musiikista vastaa Markus Fagerudd ja koreografina toimii Kati Kivilahti-Fagerudd. Molemmat ovat kokeneita musiikkiteatterin ammattilaisia.

Ensi-ilta 26. kesäkuuta

Musikaalin ensi-ilta on 26. kesäkuuta klo 19.00 ja esityskertoja on runsaat 20. Lippuja voi tiedustella Östra Nylands Ungdomsförbundin toimistosta puhelimitse numerosta 019 532 412. Lähempänä kesää lippujen varaustilanne näkyy myös kesäteatterin kotisivuilla, www.lurens.fi.


  • Annie Mästerskytten
  • Ensi-ilta: 26.6. 2015 klo 19.00
  • Libretto: Fields/Stone
  • Musiikki: Irving Berlin
  • Ohjaus: Oskar Silén
  • Musiikillinen johto: Markus Fagerudd
  • Koreografia: Kati Kivilahti-Fagerudd
  • www.lurens.fi